ÚJSZÁSZ

2017.10.20. 16:26

Pályaorientációs versenyt tartottak Újszászon

A megye nyolcadik osztályos csapatai mérték össze tudásukat Újszászon, a SZMSZC Rózsa Imre Középiskolája által szervezett rendészeti versenyen.

Forrás: police.hu

Közel százötven diák részvételével kezdődött meg október 19-én a versengés az eseménynek otthont adó intézmény sportpályáján. Szitár Ferenc rendőr ezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese köszöntötte a csapatokat és nyitotta meg a tornát.

A pályaorientációs versenyen a végzős diákoknak sok izgalmas feladattal kellett megküzdeniük. A csapatoknak tűzvédelmi és kerékpáros tesztet kellett kitölteniük, valamint az ügyességi feladatok mellett légpuskalövészetben is megmutathatták tudásukat.

A rendőrség, a honvédség, a tűzoltóság és a büntetés-végrehajtás munkatársai információs pontokon nyújtottak tájékoztatást a hivatás iránt érdeklődőknek. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberei fegyverzettechnikai bemutatóval, tesztekkel, részeg-szemüveges pálya kipróbálásával várták a résztvevőket, akik között a legnagyobb sikert a kis rendőrrobot aratta.

Forrás: police.hu

A komor időjárás ellenére nagyon lelkesek voltak a fiatalok. Végül, a dobogó legfelső fokára a szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Iskola csapata állhatott.

Forrás: Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!