cibakháza

2018.11.01. 15:30

Panaszfüzetet nyitottak a cibakházi lakosoknak

Különleges ötletet valósítottak meg a településen. Ugyanis panaszfüzetet nyitottak az éppen most zajló csatornázási munkákkal kapcsolatos lakossági észrevételeknek. Ennek használata bevett szokás egy-egy beruházás idején. Míg egy korábbi csapadékvíz-beruházásnál pár nap alatt betelt a füzet bejegyzésekkel, addig most alig-alig van pár észrevétel.

Joó Zsuzsa

A kivitelezők igyekeznek minél kevesebb kellemetlenséget okozni

Fotó: Mészáros János

Ütemesen halad az idén elkezdett csatornázás a településen. Az 1,7 milliárd forintból megvalósuló beruházást pályázati forrásból finanszírozzák. Hegyes Zoltán polgármester elmondta: a kivitelezőket nem az önkormányzat választotta, így nem is ők ellenőrzik a munkálatokat. Azt az állam végzi.

Ugyanakkor javaslatokat tehetnek és kéréseket is megfogalmazhatnak a település elöljárói, valamint a lakosok is a munkával kapcsolatosan.

Érdekesség, hogy egy „panaszfüzetet” helyeztek ki a helyiek számára a hivatalban, ahová mindenki beleírhatja problémáját vagy észrevételét a csatornázással kapcsolatosan. Ezeket néhány napon belül kivizsgálják, és ha szükséges, orvosolják.

– A „panaszfüzet” nem idei találmányunk, használata bevett szokás egy-egy beruházás idején. Egy korábbi csapadékvíz-beruházásnál pár nap alatt betelt a füzet bejegyzésekkel, addig most alig-alig van pár észrevétel.

A kivitelezők igyekeznek minél kevesebb kellemetlenséget okozni
Fotó: Mészáros János

– Ez annak köszönhető, hogy a vállalkozó az utca felásása, majd a csövek lehelyezése után ideiglenesen azonnal helyreállítja a munkaterületet, így a lakosok rögtön használhatják is az utcájukat – magyarázza a polgármester.

Folyamatosan egyeztetnek

A cibaki utcákban nem hónapokig tart a szennyvízhálózat-bővítés miatti „háborús állapot”. Ugyanis, ha egy utca burkolatát felvágják, azt amint lehet, helyreállítják. A helyiekkel ugyanakkor rendszeresen egyeztetnek is a kivitelezők, elsősorban a gépkocsibejárók felvágásáról és azok visszaállításáról.

Nem egy esetben videófelvétel is készül az eredeti és a csatornázás utáni állapotokról. Hetente a település Facebook-oldalán tájékoztatják a lakosokat az aktuális munkák helyszínéről. A beruházás a tervek szerint jövő év végéig befejeződik.

Jövő héten egyébként a Szent István, a Zöldmező, a Liszt Ferenc és a Május 1. utcában kezdik a munkálatokat. A kivitelezési munkákat reggeltől este hat óráig végzik, a jóval hangosabb aszfaltmarást viszont csak délelőtt, hogy ne zavarják egész nap a lakosokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában