SZOLNOK

2019.06.29. 15:30

Pirosra vált az új lámpa a Széchenyin, ha gyorshajtót észlel

Nyomógombos jelzőlámpa létesült a gyalogosok biztonságosabb átkelésének érdekében a Széchenyi körúton, a Lidl áruháznál, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. megrendelésére.

Hartai Gergely

Fotó: Mészáros János

A pénteki átadáson elhangzott, az eszközbe beépítettek egy forgalomszámláló egységet, és egy, a közlekedés biztonságát növelő berendezést is. Ez a rendszer a megengedett maximális sebességet túllépő járműveket érzékelve megállítja, és azzal „bünteti”, hogy a jelzőlámpa pirosra vált. Az önkormányzat az új fejlesztéstől azt reméli, hogy sikerül visszaszorítani a lakótelepen élőknek sok bosszúságot okozó gyorshajtást.

A jelzőlámpa gyalogosátkelési ideje a mostani fázisidőről hamarosan egy hosszabb, huszonöt másodperces időre lesz programozva.

Az átadáson megtudhattuk azt is, hogy az eszköz reggel fél hat és este tíz óra között működik majd üzemszerűen. Emellett a műszaki átadás-átvételt követően az elkészült forgalomirányító berendezések véglegesen üzembe helyezhetőek. Minderre pedig várhatóan a jövő héten kerül majd sor.

Szalay Ferenc polgármester Kormosné Szombati Márta képviselővel ki is próbálta a lámpát.
Fotó: Mészáros János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában