TANÉVKEZDÉS

2019.09.02. 11:25

Polgárőrök segítenek Szolnok forgalmasabb gyalogátkelőinél

A héten újra diákokkal népesülnek be a város iskolái, a belvárosba vezető utak forgalma ilyenkor jelentősen megnő. A legforgalmasabb átkelőkön és az iskolák környékén ezúttal is polgárőrök teljesítenek majd szolgálatot. Ezzel óvva a gyerekek és szüleik biztonságát.

Hartai Gergely

Szeptemberben polgárőrök vigyáznak a gyalogosokra.

Fotó: Mészáros János

– Mint minden évben, úgy idén is sűrűbb járőrözéseket tartunk az iskoláknál, elsősorban a reggeli és a délutáni órákban. Azaz, a tanítás kezdetén és végén – tájékoztatott Bódi Andor.

A Szolnok Városi Polgárőr Egyesület elnöke elmondta, polgárőreik közül naponta négy-hat fő lát majd el megerősített szolgálatot. Fokozott jelenlétük pedig nem csupán az iskolakezdés első napjaiban tart, hanem egészen szeptember végéig. A járőrútvonalakat ezzel együtt úgy tervezték meg, hogy azokba minél több oktatási intézmény beleessen.

Szeptemberben polgárőrök vigyáznak a gyalogosokra.
Fotó: Mészáros János

– Ebben az időszakban, ha szükséges, a gyalogosátkelésben segítünk. Szolgálatunk során két robogót, két személygépkocsit és kerékpáros járőrszolgálatot is tudunk mozgósítani – zárta szavait a polgárőrvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában