TISZAFÜRED

2018.08.15. 10:25

Rászoruló gyerekek pihentek a Tisza-tónál

Közel százötven rászoruló gyermek kapcsolódhatott ki a Tisza-tónál augusztus elején. Már negyedik alkalommal tartottak szalézi tábort Tiszafüreden.

Ujvári László

A fiatalok tartalmasan töltötték el az időt

Fotó: Beküldött fotó

Minden évben valamilyen téma köré építik a programot. Míg tavaly a családról, idén a népmesékről szólt minden. A hagyományos motívumok megjelentek a zenében, a díszítésben, valamint a pólókon is.

– Ez a tábor arra hívja fel az itt nyaraló gyerekek figyelmét, hogy a lelkiség és a meghallgatás milyen módon jelenik meg a magyar népmesékben – válaszolt hírportálunk kérdésére Márkus Zoltán szalézi atya.

Kilencvenen érkeztek Szombathelyről, mások Kazincbarcikáról és Óbudáról. A tábor résztvevői tizenegy és tizennyolc éves kor közötti, rászoruló, hátrányos helyzetű fiatalok.

Minden nap fakultatív misével indult és közös esti imádsággal zárult. Emellett akadály- és sorversenyek, városnézés, plébánia látogatás, szentmise, valamint strandolás szerepelt a programok között.

A fiatalok tartalmasan töltötték el az időt
Fotó: Beküldött fotó

A nyári melegben sok időt töltöttek a vízben és a vízparton. Motorcsónakkal bejárták a környék legszebb helyeit, döbbenten ismerték fel, milyen gyönyörű helyen jártak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!