segítség

2020.02.18. 11:30

Rászorulók kapták a vihar miatt kivágott fákat Rákócziújfaluban

A múlt heti vihar következtében a faluban több épület is veszélybe került. Köztük a polgármesteri hivatal, melynek előkertjében a fenyőfák gyökérzete adta meg magát, a tűzoltók pedig a bajt megelőzvén, kivágták őket. Öröm az ürömben, hogy a fákat összedarabolták, és szétosztották a rászorulók között. 

P. Pusztai Nóra

A művelődési ház tetejéről egy kétméteres esővédő lemez vált le, melyet a Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság lánglovagjai távolítottak el. Fábián Attila tűzoltóparancsnok elmondta, hogy a veszélyesen meglazult elemet kézi szerszámok és létra segítségével szerelték le. A polgármesteri hivatal előkertjében álló fenyőfák viszont az egész épületet veszélyeztették.

– A fenyők gyökérzete nem bírta a napok óta tartó viharos szelet, és a talajban elszakadtak. A fák erősen ingadoztak, miközben a talajt a gyökerek emelgették – fejtette ki a parancsnok. A tűzoltók úgy döntöttek, hogy jobb megelőzni a bajt, és a veszélyesen mozgó fenyőket kivágták.

– Az önkormányzat munkatársai összedarabolták a törzset és az ágakat, melyeket a rászorulók között osztottunk szét – tájékoztatta hírportálunkat Varga József polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában