TÖRTEL

2019.01.05. 10:17

Receptíratásban és bevásárlásban is segít a törteli tanyagondnok

– A nyáron jóval könnyebb a dolgunk a tanyavilágban. Most azonban a nagy sár miatt csak kevés idős tud bejönni a faluba. Ezért a receptíratásban és a bevásárlásban sokszor mi segítünk nekik – ecsetelte a minap Bakos Imre.

Hartai Gergely

A község tanyagondnoka elmondta, ezekben a hetekben orvoshoz és vérvételre is gyakrabban viszik a tanyákon élő időseket, de az ebéd kihordására is több az igény.

A kinti munkát nem könnyíti meg, hogy Törtelt rendkívül nagy tanyasi területek veszik körül. Emiatt egy nap alatt nem is lehet végigjárni az összes ingatlant.

– Éppen ezért többen telefonon kérnek segítséget. Tűzifája szerencsére mindenkinek van, és a külterületi falopások sem jellemzők – tette hozzá Bakos Imre.

Kiemelte, tavaly előfordult olyan eset, hogy egy tanyán lakó kisgyermekért kellett elmenniük az iskolába.

– Sajnos van olyan tanyánk, ahol nincs áram. Így néhányan szívesen beköltöznének a faluba. Ugyanakkor nehéz szívvel tennék ezt, hiszen a vidéki életformáról nehezen mondanak le – zárta szavait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában