TÖRTEL

2017.10.12. 10:30

Remekeltek a törteliek az országos hírű főzőversenyen

Egy tízfős társaság képviselte településünket a napokban az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár budapesti rendezvényén.

Czeróczki Ferencné alpolgármester az OMÉK-on

Forrás: Beküldött fotó

– Az eseményre már korábban is kaptunk meghívást, és nagy örömünkre, idén ugyancsak ellátogathattunk a programra, amelynek főzőversenyén rendkívül eredményesen szerepeltünk – avatott be a részletekbe Czeróczki Ferencné alpolgármester.

A nívós, számos hazai élelmiszeripari remeket és ételkülönlegességet felvonultató országos mustrán ugyanis második helyezést ért el a törteli csapat, melynek tagjai hamisítatlan helyi birkapörköltjükkel nyűgözték le a látogatókat.

– Sebők Mihály juhtenyésztő birkájából készült a pörkölt – taglalta Katalin, majd emlékeztetett, az eseményen a térség ismert tenyésztője is rangos díjat vehetett át.

Megtudtuk, nemcsak a húsétel, a Dél-Pest megyei község számos különleges készítménye iránt is nagy kereslet mutatkozott.

– Törtel esetében leginkább a pálinka és a füstölt kolbász keltette fel a résztvevők figyelmét, de sokan voltak kíváncsiak a házi sajtunkra, a kenyerünkre és a pogácsánkra is, emellett a helyi méz is nagy sikert aratott – tette hozzá.

Czeróczki Ferencné alpolgármester az OMÉK-on
Forrás: Beküldött fotó

Csapatmunka nélkül azonban nehezen érhetett volna el jó eredményt a falu, melynek termékeit és ételeit úgy tűnik, országos szinten is sikerült megkedveltetni.

– Külön szakácsunk volt Molnár Sándor személyében, akinek munkáját Győr Miklós konyhai dolgozó segítette – beszélt a közös munkáról az alpolgármester, aki csapatával jövőre is képviselné települését a programokon.

Miről is szólt az OMÉK?

Az országos kiállítást és vásárt 78. alkalommal rendezték meg Budapesten. Az esemény célja a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek és különlegességek bemutatása mellett a népi hagyományok bemutatása.

Idén sem maradhattak el azonban a szakmai események, melyeken az agrárium, a kertészet és az élelmiszergazdaság üzleti vonatkozásait és kilátásait taglalták.

H. G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!