2017.10.12. 10:30
Remekeltek a törteliek az országos hírű főzőversenyen
Egy tízfős társaság képviselte településünket a napokban az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár budapesti rendezvényén.
Czeróczki Ferencné alpolgármester az OMÉK-on
Forrás: Beküldött fotó
– Az eseményre már korábban is kaptunk meghívást, és nagy örömünkre, idén ugyancsak ellátogathattunk a programra, amelynek főzőversenyén rendkívül eredményesen szerepeltünk – avatott be a részletekbe Czeróczki Ferencné alpolgármester.
A nívós, számos hazai élelmiszeripari remeket és ételkülönlegességet felvonultató országos mustrán ugyanis második helyezést ért el a törteli csapat, melynek tagjai hamisítatlan helyi birkapörköltjükkel nyűgözték le a látogatókat.
– Sebők Mihály juhtenyésztő birkájából készült a pörkölt – taglalta Katalin, majd emlékeztetett, az eseményen a térség ismert tenyésztője is rangos díjat vehetett át.
Megtudtuk, nemcsak a húsétel, a Dél-Pest megyei község számos különleges készítménye iránt is nagy kereslet mutatkozott.
– Törtel esetében leginkább a pálinka és a füstölt kolbász keltette fel a résztvevők figyelmét, de sokan voltak kíváncsiak a házi sajtunkra, a kenyerünkre és a pogácsánkra is, emellett a helyi méz is nagy sikert aratott – tette hozzá.
Csapatmunka nélkül azonban nehezen érhetett volna el jó eredményt a falu, melynek termékeit és ételeit úgy tűnik, országos szinten is sikerült megkedveltetni.
– Külön szakácsunk volt Molnár Sándor személyében, akinek munkáját Győr Miklós konyhai dolgozó segítette – beszélt a közös munkáról az alpolgármester, aki csapatával jövőre is képviselné települését a programokon.
Miről is szólt az OMÉK?
Az országos kiállítást és vásárt 78. alkalommal rendezték meg Budapesten. Az esemény célja a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek és különlegességek bemutatása mellett a népi hagyományok bemutatása.
Idén sem maradhattak el azonban a szakmai események, melyeken az agrárium, a kertészet és az élelmiszergazdaság üzleti vonatkozásait és kilátásait taglalták.
H. G.