JÁSZKARAJENŐ

2019.06.07. 06:51

Rövidesen lezárulnak a legfontosabb munkák a faluban

Az elkövetkezendő hónapokban két nagyberuházás is lezárul Jászkarajenőn. Véget érhet a szennyvíztisztító-rendszer kialakítása, ahogyan az óvodakorszerűsítés is. A község ipari övezetének kialakítása pedig jelenleg előkészítés alatt áll.

Hartai Gergely

Palya István polgármester a leendő ipari park területén beszélt hírportálunknak a község fejlesztéseiről.

Fotó: Mészáros János

– Szennyvíztisztító rendszerünk kialakítása immár a befejező szakaszához érkezett – tájékoztatta hírportálunkat Palya István polgármester. Majd arról beszélt, a kilencvenöt százalékban elkészült hálózat kiépítésénél már az utómunkálatok következhetnek.

Ezek között szerepelnek többek közt a környékbeli tereprendezési feladatok, a csapadékelvezető árkok kitakarítása, az aszfaltozási munkák, valamint a járda- és útjavítások is.

– A szennyvíztisztító telepünknél is sokat haladtunk előre. Itt a komplexum mintegy nyolcvan százalékával végeztek a szakemberek. Így a közeljövőben a gépészeti elemek beszerelése következhet. Remélhetőleg augusztus környékén el is kezdődik a létesítmény próbaüzeme… – tette hozzá a faluvezető.

Hónapokkal ezelőtt, a most is zajló fejlesztések kezdetén, úgy tájékoztatott az önkormányzat, hogy a szennyvíztisztító létesítmények elkészültével hazánk egyik legkorszerűbb ilyen komplexumát adhatják át.

– Továbbra is úgy tűnik, hogy a legmodernebb rendszerek egyike lesz az itteni. Hiszen nemcsak mechanikai, de kémiai és biológiai szempontból is teljességgel megfelel korunk követelményeinek – összegezte a másfélmilliárd forintos beruházás részleteit a polgármester.

Palya István ezután arra hívta fel a figyelmet, hogy egy másik fontos beruházás is zajlik a faluban. – A nyár végére, szeptember elejére el fog készülni az óvodafelújítás negyedik üteme. Ezzel pedig lezárulnak az itteni munkák.

Palya István polgármester a leendő ipari park területén beszélt hírportálunknak a község fejlesztéseiről.
Fotó: Mészáros János

Még két évvel ezelőtt fejeződött itt be az energetikai korszerűsítés, ami a szigeteléseket és a nyílászárók cseréjét jelentette. Ezt követően a tornatermet készítettük el. Harmadik ütemben a minibölcsődét fejlesztettük, és most az óvoda belső felújítását végezzük – emlékeztetett Palya István.

Megtudtuk, az intézmény rendbetétele kilencven gyermek nevelését segíti.

Ipari övezet is épülhet

A két beruházáson túl több fontos programra is figyel még a Dél-Pest megyei település. Így például az egyelőre előkészítés alatt álló ipari park és a piaccsarnok kiépítésére is.

Ezzel együtt a polgármesteri hivatal az orvosi rendelő felújítására is pályázatot nyújtott be. De a beadványok közt szerepel járdaépítés, egy hagyományőrző ház elkészítése és falusi szálláshely kialakítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában