Szolnok

2019.07.11. 18:56

A helyiek is megnézhették, hol tart a MÁV strand felújítása

Lakossági bejárással egybekötött sajtótájékoztatót tartott Szalay Ferenc polgármester a készülő MÁV Strandon csütörtök délután.

P. Pusztai Nóra

– Fontos, hogy ebben az állapotában is megmutassuk, hogy áll a fürdő és sportkomplexum, ami a jelenlegi legnagyobb beruházás a városban – hangsúlyozta a város vezetője a megjelent helyieknek.

Az egykor a MÁV tulajdonában lévő létesítményt körül-belül öt éve vásárolta meg az önkormányzat. Teljesen új öltözőépület kapott helyet a területen, az atlétika pálya felújítása is zajlik, valamint kosárlabda és vívócsarnok épült, melyek jelenleg azért nem használhatóak, ugyanis építési terület lévén nem biztonságos a megközelítésük.

Buszfordulót létesítenek a komplexum elé, így tömegközlekedéssel is megközelíthető lesz a terület, de a salakpálya helyén 200 férőhelyes parkolót is kialakítanak.

A munkálatok a két harmad részénél tartanak. Elkészült egy új termál kút, ami az egész létesítménynek biztosítja a vizet és a csarnokoknak valamint atlétikai centrumnak a fűtést is.

– A régi lelátót és fedett medencét elbontottuk, így megnőtt a fürdő például napozásra használható területe – mondta Bajzáth Béla a kivitelező cég munkatársa.

Költségtakarékossági okokból a medencék kialakítása megmaradt, így alakjuk ugyanolyan, mint korábban, de szerkezetileg, gépészetileg és burkolatát tekintve mindegyik megújult.

Az úgynevezett pipa alakú élménymedence két csúszdával, nyakmasszázzsal és hangulatos lámpákkal biztosítja a szórakozást. A szabványos hosszúságú ötven méteres úszómedence, bizonyos szintig sportversenyeknek is helyet adhat majd.

A kényelem kedvéért télen a sátras lefedést összekötik az öltözővel. A leghidegebb évszakban a háromosztatú termálmedence is üzemelhet majd, hát- és derékmasszázs funkciókkal.

Az egykori kék-fehér épületében étterem működik majd, emeletén edzőtáborok lebonyolításához hat apartmant kifejezetten sportszálló céllal alakítanak ki. Szalay Ferenc kiemelte, hogy az úszásoktatás és a vízi sportok mellett a termál medence rehabilitációs és rekreációs célokra is használható lesz.

A várhatóan októberre elkészülő komplexum több sportág versenyzőit is kiszolgálja majd, mindemellett helyet adva a szabadidő hasznos eltöltésére vágyóknak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!