fertőtlenítés

2020.03.27. 11:30

Segítséggel szerzett be ózongenerátort a kőtelki mentőállomás

Ózongenerátorral gazdagodott a kőtelki mentőállomás. A berendezésre nagy szükség van jelen helyzetben, mivel a koronavírus megfékezése érdekében elengedhetetlen az alapos fertőtlenítés.

Rimóczi Ágnes

Az ózongenerátor nagy hasznára válik a mentőállomásnak, általa megfékezhető a baktériumok és vírusok terjedése

Forrás: Beküldött fotó

Egy ilyen szerkezet az ózonfertőtlenítő hatásával gátolja a baktériumok és vírusok terjedését. Az eszköz beszerzésében a helyi önkormányzat segédkezett.

– Nemrégiben érkezett hozzánk a megkeresés, hogy tudnánk-e segíteni egy ilyen generátor beszerzésében. Természetesen azonnal igent mondtunk – felelte hírportálunk érdeklődésére Lovász Tibor. A településvezető kiemelte, hogy az orvosasszisztens segítségével felvették a kapcsolatot a forgalmazóval, amely néhány nap múlva tudta volna kiszállítani a fertőtlenítő gépet.

Az ózongenerátor nagy hasznára válik a mentőállomásnak, általa megfékezhető a baktériumok és vírusok terjedése
Fotó: Beküldött fotó

– Fontosnak tartottam, hogy mielőbb itt legyen, ezért úgy döntöttem, megoldjuk a szállítást is. A Kőteleki Polgárőr Egyesület elnökeként szálltam autóba, és mentem el a generátorért, amit át is adtunk a mentőállomás munkatársainak – tájékoztatott a polgármester. Az ózongenerátor tehát máris bevethető a szolgálatot teljesítő mentőautók fertőtlenítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában