JÁSZFÉNYSZARU

2019.08.13. 18:38

Sérült gólyát mentettek a közterület-felügyelők

Lakossági bejelentésre mentettek sérült gólyát a közterület-felügyelet munkatársai néhány nappal ezelőtt Jászfényszarun.

Illés Anita

A fehér gólyák gyakran felbukkannak az emberek közvetlen közelében.

Fotó: Mészáros János

– Bejelentés érkezett hozzánk, miszerint egy helyi lakos szárnyaszegett, földre esett gólyát talált az udvarán – mondta el Ördög János, a közterület-felügyelet munkatársa.

– A helyszínre érkezve láttuk, hogy a sérült madár ugyan sétál, ám a repüléssel hiába próbálkozott, nem tudott felszállni – tette hozzá Ördög János.

A közterület-felügyelet munkatársa elmondta, végül befogták a sérült madarat és a Jászberényi Állat- és Növénykertbe szállították, ahol megfelelő ellátást kapott.

– A Jászfényszaruról behozott gólyát elvittem az állatorvoshoz. Ott a vizsgálatból kiderült, hogy a jobb szárnyhajlata volt megsérülve a gólyának – tájékoztatott Kovács Ágnes, a jászberényi állatkert gyűjteményvezetője. Mint azt megtudtuk: a szükséges kezelések után, a madár állapotától függ, hogy majd a sas­központba vagy az állatkertbe kerül.

A berényi állatkertben általában azokat a tartósan sérült gólyákat helyezik el, melyeket már nem tudnak biztonságosan szabadon engedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában