TISZAPÜSPÖKI

2018.08.19. 10:25

Sok szemét termelődik hétvégenként a helyi üdülőövezetben

A nyári szezonban megnövekedett számú látogató miatt hamar megtelt a Tiszapüspöki üdülőövezetében kihelyezett öt, ezerliteres szemétgyűjtő konténer.

Molnár-Révész Erika

A hulladék gyakran már csak a szemetes mellé fért, ami elcsúfította és szennyezte a környezetet. Mégsem a konténerek kevés száma okozta elsősorban a problémát.

– Mivel a szolgáltató számára kedvezőbb volt a keddi elszállítás, így az ezerliteres konténerek ürítésének időpontját átraktuk péntekről keddi napokra körülbelül két hónappal ezelőtt.

– Ez az időpont azonban a Tisza-part esetében nem vált be – tájékoztatott Bander József, Tiszapüspöki polgármestere.

– Az üdülőövezet tekintetében a kedd nem volt jó döntés, mert bár szerdán így üresek voltak a szemetesek, de a következő keddig a zsúfolt hétvége miatt teljesen megteltek. Ezért szeretnénk visszaállítani a pénteki időpontot, erről egyeztetünk a szolgáltatóval.

– Addig a problémát úgy hidaljuk át, hogy a hosszú hétvége idejére plusz ezerliteres konténereket helyeztünk ki az üdülőövezetbe – tette hozzá a településvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában