ÚJSZÁSZ

2018.09.07. 14:45

Sószoba óvja a kicsiket a légúti megbetegedésektől

Az újszászi gyermekek egészségének megőrzésére már bölcsődés korban gondot fordítanak. Az elmúlt évben ennek érdekében egy sószobát is kialakítottak a bölcsődében.

Kovács Berta

A bölcsődések szívesen „homokoznak” a sószobában

Fotó: Kovács Berta

– Prevenciós jelleggel alakítottuk ki ezt a szobát – mutatta be a helyiséget Kalóné Balogh Klára, az intézményegység vezetője.

– Ebben az életkorban a leggyakoribb a felsőlégúti megbetegedés, ennek megelőzésében játszhat jelentős szerepet a sószoba. A kicsik heti rendszerességgel látogatják, de az óvodások is használhatják, és itt zajlanak a korai fejlesztések is.

A helyiség gyerekszemmel is kellemes kialakítású, a középen homokozószerűen kialakított sóban kedvükre matathatnak, játszhatnak a gyerekek. A falak mentén fa tartószekrényekben is sórögök sorakoznak, sőt, sóprizma is gondoskodik az optimális levegőről.

A bölcsődések szívesen „homokoznak” a sószobában
Fotó: Kovács Berta

Kétféle sót használnak – parajdin só és himalája só – gondoskodik a legifjabb korosztály egészségének megőrzéséről. A gyerkőcök élvezik is a szobában töltött időt.

A bölcsődében egyébként már a hőség ellen is hatékonyan tudnak védekezni: az idén klímaberendezést is beszereltek.

Nem csak az újszászi bölcsiben, például a szandaiban is van sószoba, erről itt olvashat bővebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában