Speciális mentőszolgálat segíti a Jászságot a járványhelyzetben

A Specialrescue Team, speciális élet- és műszaki mentőszolgálat csütörtöktől Jászberény és a Jászság szolgálatába állt, hogy a járványidőszakban segítsék a térség egészségügyét.

Illés Anita

Fotó: Gémesi Balázs

Hadnagy Zoltán, a mentőszolgálat országos koordinátora hét darab mentőorvosi kocsit adott át ma délelőtt Jászberényben. Felajánlásukkal a mentőcsapat a járványidőszakban segíti a jászberényi krízis csoportot, a kórházat és szolgálja a lakosságot. A géppark átadásán Dr. Sinkó-Káli Róbert, a Jászberényi Szent Erzsébet kórház főigazgatója kiemelte, hogy az egészségügyi intézménynek is sokat jelent a flotta. Beszállnak a Jászság ellátásába, hiszen például a járványkórházból érkező negatív betegek fogadásában, szállításában játszhatnak majd szerepet – tette hozzá.

Erdei Zsolt, a tizenhat éve működő különleges mentőszolgálat egyik tagja érdeklődésünkre elmondta: a csapat a gépparkját Pócs János, országgyűlési képviselő közbenjárására telepítette át Budapestről Jászberénybe. Több megyében gondolkodtak, ám a csapat tagjainak jászsági kötődése miatt választották a Jászság fővárosát. Az átadott speciális mentőautók gyakorlatilag bármilyen terepviszonyok között biztonságosan közlekednek. Szakszemélyzetük a krízisközpont utasításai alapján nyújt majd segítséget a koronavírus-járvány időszakában.

Pócs János, országgyűlési képviselő tájékoztatta hírportálunkat, hogy a Specialrescue Team tagjai a Jászságban karitatív céllal végzik tevékenységüket, a speciális esetkocsikhoz szakszemélyzetet is biztosítanak. A csapat szakemberei a tűzoltási, műszaki mentési és mentőápolói feladatokat a legmagasabb szinten látják el, tagjai rendelkeznek újraélesztéshez szükséges ismeretekkel is. A mentőorvosok, mentőtisztek olyan szakemberek, akik az elmúlt években az életmentés speciális területén nagy tapasztalatot szereztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!