BEREKFÜRDŐ

2019.04.11. 10:30

Százegyedik születésnapján köszöntötték Bartha Lászlót

Molnár János polgármester a napokban tortával köszöntötte 101. születésnapján Bartha Lászlót, aki Budapestről érkezett ide pihenni, immár negyedik alkalommal, hogy a bereki gyógyvíz hatását élvezze fájós ízületeire.

Daróczi Erzsébet

Molnár János polgármester is köszöntötte Bartha Lászlót.

Fotó: Daróczi Erzsébet

Laci bácsi Nagyváradon született 1918. április 7-én. 1939-ben egyetemre került Budapestre, ahol közgazdászként végzett. Pedagógus feleségével itt élt és dolgozott, egészen nyolcvanéves koráig.

Fia sajnos már nem él, de van két fiú unokája. Napjait Eszter lányával tölti, aki az Operaházban énekelt, s igyekszik megmutatni neki a világot. Már voltak több tengerparton, majd elkezdték bejárni a hazai gyógyfürdőket. Két éve jutottak el először Berekfürdőbe, s megtetszett nekik a gyönyörű falu.

– Máshová már nem is akarok menni – mondja Laci bácsi. – Itt mindig helyrehoznak, a kéthetes kúra végén már szaladok is. A medencében pedig már ismerősként üdvözlök sokakat. Jókat beszélgetünk – árulja el a 101 éves idős férfi, akinek a hotelben is igyekeznek a kedvében járni.

Molnár János polgármester is köszöntötte Bartha Lászlót.
Fotós: Daróczi Erzsébet

Születésnapján is köszöntötték, de eljöttek hozzá gyógymedencés társai is. Bár epéje miatt kicsit kímélnie kell magát, de azért néha a töltött káposzta, a jó házi tepertő jöhet, s a palacsinta akár mindennap. S mi a hosszú élet titka? Laci bácsi szerint csak az, hogy az ember ne hagyja el magát, legyenek tervei, s az étkezésére azért figyeljen oda.

– Délig csak gyümölcsöt eszem, s mellé sok vizet iszom. Kedvencem a húsleves és minden, ami magyaros, csak már kevesebb erőssel – árulja el Bartha László, aki ősszel jön egy újabb kúrára Berekfürdőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában