Szolnok

2018.02.03. 16:25

A százéves Mihály bácsit köszöntötték (galéria)

Kereken százesztendős lesz Gyenes Mihály február 5-én. A meglehetősen szép kort megélt embernek a megyeszékhely vezetése már pénteken megelőlegezte a születésnapi ünneplést. Szalay Ferenc polgármester látogatta meg a sokat megélt idős embert Ágnes utcai otthonában, ahol természetesen az ünnepelt családja is éltette a születésnapost.

Mészáros Géza

A városvezető, a korához képest remek fizikai és szellemi állapotban lévő Misi bácsival „végigfutott” száz év fontosabb állomásain. A legtöbb időt a második világháborús események felelevenítésekor töltöttek el egymás – illetve a szépkorú családjának és a sajtó munkatársainak – társaságában.

A polgármesterrel történt beszélgetésük alatt megtudhattuk, hogy a veterán katona Törökszentmiklóson született 1918-ban. Alig huszonévesen, 1941-ben behívót kapott, ahonnan a vezénylésekkel és a hadifogsággal együtt 1951-ben szabadult.

Az 1953-ban feleségül vett párjától 1961-ben született egy fia, de ma már unokái is széppé teszik mindennapjait. Szolnokon, a tüdőkórházban, majd a Domus áruházban dolgozott, onnan ment nyugdíjba.

A jubiláló szépkorú Szalay Ferenccel egy pohár pezsgővel koccintott. Előbbi egy verssel kedveskedett felköszöntőjének, utóbbi a magyar kormány és a város jókívánságait tolmácsolta az idős embernek. A Misi bácsival készített nagyobb terjedelmű interjúnkat a jövő héten olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában