Akció

2020.05.06. 16:30

Színes virágokkal díszítik fel Kisújszállás villanyoszlopait

A városvédő és szépítő egyesület idén is meghirdette a „Fogadj örökbe egy villanyoszlopot!” virágosítási akcióját. Szabó István vállalkozó a kezdetek óta részt vesz az akcióban.

Daróczi Erzsébet

Szabó István árvácskákkal ülteti be a villanyoszlopot

Fotó: Daróczi Erzsébet

– Nagyon szeretem a virágokat, otthon és az üzletben is rengetegféle van belőlük. A bolt előtti villanyoszlop tövébe már akkor is árvácskákat ültettem, mikor még nem volt ez a városvédő akció.

Szabó István árvácskákkal ülteti be a villanyoszlopot
Fotó: Daróczi Erzsébet

– Kunhegyesen nőttem fel, édesanyám nagy kertész volt, és én is szeretem csinálni, úgy érzem, az egész város más, ha mindenki gondozza, szépen tartja környezetét. A jó példa követendő, közvetlen szomszédaim is ültetnek már a házuk elé, az utcára virágokat. A vevőim is örülnek annak, hogy szép környezet fogadja őket az üzletben. Úgy látom, egyre többen fogadnak örökbe oszlopot, aki csatlakozik az akcióhoz, az azt vállalja, hogy beülteti a villany- vagy telefonoszlop tövét virággal, ezzel csökkentve az oszlopok egyhangúságát. Ez a pár tő virág pénzben nem egy hatalmas összeg, inkább a szándék a fontos, hogy akarjak tenni valamit a környezetemért, hogy élhetőbb legyen a város – vallja Szabó István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában