GALÉRIÁKKAL

2018.08.21. 11:14

Szuper programokkal telt augusztus huszadika a megyében

Idén is a Tisza belvárosi szakaszán megrendezett vízi és légi parádé volt a Szent István-napi ünnepség leglátványosabb programeleme a megyeszékhelyen. A katonai ejtőernyős-világbajnokságon részt vett nemzetek képviselői ugrásokkal tették még színesebbé az egyébként is izgalmas parádét. Nemcsak megyénkben, hanem országszerte is megemlékeztek államalapító Szent Istvánról.

Az ezúttal Sepsiszentgyörgyről érkezett óriáscipó megszentelése után tűzijáték és mulatság várta a szolnokiakat.

Szent István királyról és az új kenyér ünnepéről szólt az ünnepi program a hétvégén a Jászságban is. Első királyunk tiszteletére avattak szobrot szombaton Jászalsószentgyörgyön.

A mellszobor különlegessége, hogy azt egy kis szökőkút veszi körül a központban található parkban. A művet Soós Tamás plébános szentelte meg.

Jászberényben is a város központjában gyűltek össze az ünneplők. A Promenádon Szántó József plébános szentelte meg az új kenyeret amit helyi önkormányzati képviselők szeltek meg.

Programokat tartottak a Nagykunságban is. Ünnepi önkormányzati ülés keretében adtak át kitüntetéseket még péntek este a karcagi városházán.

Az önkormányzat Varga Mihály pénzügyminiszter részére – a városért és a térségért végzett kiemelkedő tevékenységéért – díszpolgári címet adományozott.

A magyar csapat pedig bronzérmet szerzett a 42. CISM Katonai Ejtőernyős Világbajnokságon, Szolnokon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában