FEJLESZTÉS

2018.08.24. 10:30

Szupergyors internetet kaptak a jászfényszaruiak

Az országos Szupergyors Internet Program (SZIP) keretében megyénkben elsőként megvalósult fejlesztés kapcsán tartottak csütörtökön délután sajtótájékoztatót a jászfényszarui városházán. Győri János Bertalan alpolgármester elmondta, hogy befogadó településként vesznek részt a programban. Hozzátette, hogy az internet ma már egyaránt elengedhetetlen része a munkavégzésnek, illetve a családok hétköznapjainak, valamint az oktatásnak.

Banka Csaba

A résztvevők üdvözölték a helyi hálózat kiépítését.

Fotó: Banka Csaba

Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkártól megtudhattuk, hogy a SZIP keretében minimum másodpercenkénti harminc megabit forgalmat lebonyolító rendszerek kiépítését szorgalmazza a kormány.

A digitalizáció ugyanis hazánk versenyképességének alapvető feltétele, ezért is támogatja a szolgáltatók beruházásait az állam. Jászfényszarun kétezer-kétszáz háztartás érheti el immár a gyors internetet, ami a település teljes lefedettségét jelenti.

A helyi fejlesztéshez százegymillió forintos támogatást biztosítottak a pályázati keretből. Megyei szinten a támogatás eléri a 3,2 milliárd forintot.

Pócs János országgyűlési képviselő üdvözölte a fejlesztést, kiemelte, hogy a családok megélhetése, az önkormányzatok működése és a gazdaság fejlődése szempontjából egyaránt fontos beruházásról van szó.

A résztvevők üdvözölték a helyi hálózat kiépítését.
Fotó: Banka Csaba

Cserép Gergely, a fejlesztést megvalósító Invitel Zrt. értékesítési vezetője pedig örömét fejezte ki, hogy kevesebb mint egy év alatt kiépült a rendszer. A kommunikációs cég megbízható szolgáltatás biztosítását ígérte a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában