SZOLNOK/BUDAPEST

2019.08.30. 11:29

Tekintélyes kitüntetéssel ismerték el a régészt

A muzeológusoknak adható legmagasabb állami szakmai kitüntetést kapta a közelmúltban dr. Tárnoki Judit régész, a szolnoki Damjanich János Múzeum nyugalmazott osztályvezetője.

Szathmáry István

Fotó: Csabai István

A Vigadóban egybegyűlt népes közönség előtt vehette át eddigi életművéért a Móra Ferenc-díj elismerést. A díjban évente azok a muzeológusok részesülhetnek, akik jelentős teljesítményükkel szolgálták szakterületük fejlődését és a múzeumi munka előrehaladását.

Dr. Tárnoki Judit hírportálunk kérdésére elmondta, hogy kiterjedt munkássága eddigi legfontosabb elemének az Euró­pai hírű alföldi bronzkorkutatásban, a telltelepek feltárásában végzett több évtizedes részvételét tartja, de szakmai tevékenységét közelmúltban történt nyugalomba vonulásával sem tartja lezártnak.

A régészetből nem lehet csak úgy egyik napról a másikra kilépni – közölte, és mivel a terepen töltött évei alatt hatalmas mennyiségű értékes leletanyagot sikerült munkatársaival együtt feltárnia, annak rendszerezése, feldolgozása további esztendőkre is a szakma alkotó mindennapjaihoz fogja őt kötni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában