SZOLNOK

2018.07.10. 10:30

Természetismereti tábort rendeztek diákoknak az erdei suliban

A Nefag Zrt. Erdei Művelődési Háza tizennyolcadik alkalommal rendezte meg az Országos Kaán Károly Természetismereti Tábort Szolnokon.

Szilvási Zsuzsa

A kedvezményes lehetőséget jutalomként kapták a Kaán Károly Természet- és Környezetismereti Verseny országos döntőjén és megyei fordulóján kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákok.

Idén huszonegy, 5. és 6. évfolyamos tanuló érkezett.

A gyerekek a hét folyamán változatos szakmai és szabadidős programokon vettek részt, melyekben a Nefag munkatársai mellett több meghívott szakember is közreműködött.

Szerveztek számukra többek között szentjánosbogár-sétát, kutyás szarvasgomba-kereső­ bemutatót, de volt mikroszkópos vízmintavizsgálat és ­madárhálózás, -gyűrűzés is.

A csapat több kiránduláson is részt vett. A gyerekek számára gyorsan elrepült az egy hét.

Ahogy a budapesti ­Babai ­Márton megfogalmazta: „­Nagyon jó volt a tábor, a sok program közül nehéz választani, de a kedvencem talán az volt, mikor a mikroszkópon megnéztük a kubikgödörből kihalászott állatokat. ­Szívesen maradnék még pár hétig.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában