Virágok

2020.04.16. 07:00

Tiszapüspöki közterei, így például a rózsakert is megszépül

Bár a zászlótartók alatt évek óta vannak virágtartók is, egy ideje nem tettek virágot a község főútjának villanyoszlopaira – eddig.

Molnár-Révész Erika

A közfoglalkoztatottak futómuskátlikat helyeznek el a villanyoszlopok virágtartóiban

Forrás: Beküldött fotó

– Mindig nagy utánajárást kíván egy településen, hogy az áramszolgáltató enged-e bármit feltenni a villanyoszlopokra. Mivel ezek a tartók már évek óta ott vannak, és nem emeltek ellene kifogást, így idén két kilométer hosszon futómuskátlikat helyezünk el ezekbe – mondta Bander József polgármester.

A közfoglalkoztatottak futómuskátlikat helyeznek el a villanyoszlopok virágtartóiban
Fotó: Beküldött fotó

Ez hatvan darab futómuskátlit jelent. De nemcsak az oszlopokra kerülnek virágok, áprilisban a település közterei is megszépülnek.

– A rózsakertünket is felfrissítjük, a területet már megtisztítottuk, most új rózsatöveket ültetünk ki. Továbbá megkezdődött az István park felújítása is, amely egy egyhektáros zöld terület. Egykor egy kavicsos sétálóúttal ellátott rekreációs terület volt, ezt próbáljuk most helyreállítani. A forrásunk erre meg is van a közmunkaprogramnak köszönhetően, amiből megpróbáljuk visszaállítani a sétálóutakat és az eredeti növényzetet is – tette hozzá a település vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában