Túrkeve

2020.01.23. 14:00

Tíz esztendő alatt száznál többször találkoztak a KÉK tagjai

Különleges jubileumot ünnepelt a közelmúltban a Kevi Érdeklődők Köre. A KÉK tagjai tízéves fennállásuk alkalmából egy könyvet is kiadtak, amelyet közösen írtak.

Szabó Lilla Laura

Nagyné Bedő Ildikó a klub jubileumi könyvével

Forrás: Beküldött fotó

A mű összegzi az elmúlt évtized legfontosabbnak ítélt eseményeit és emlékeit.

– Még 2009 augusztusában született meg a gondolat, hogy létrehozzunk egy olyan helyi csoportot, melynek tagjai változatos témákban, kötetlenül beszélgethetnének, és havi rendszerességgel összegyűlnének – kezdte Nagyné Bedő Ildikó, a klub vezetője. Az egykori tizenöt-húsz fő elképzelése olyan sikeresnek bizonyult, hogy a KÉK azóta is töretlenül működik. Ennek egyik oka elsősorban az lehet, hogy önfenntartóak, és a tagok aktív részt vállalnak az alkalmak megszervezésében is.

Nagyné Bedő Ildikó a klub jubileumi könyvével
Fotó: Beküldött fotó

– Teljes mértékben a saját erőforrásainkból gazdálkodunk. A találkozókat előadókkal színesítjük, akik az éppen aktuális témáról beszélnek. Különféle területeket érintünk. A robotika világáról éppúgy hallhattunk már érdekességeket, mint a családkutatás vagy éppen a filmkészítés rejtelmeiről – sorolta Ildikó, aki maga is az első pillanattól tagja a csoportnak.

A vendég előadók mellett a tagok szintén bemutatnak egy témát, amiről aztán a közösség is beszélgethet. A legtöbbször a könyvtárban gyűlnek össze, de gyakran szerveznek kirándulásokat is. Jelenleg közel harminc fő alkotja a klubot, változatos korosztályokból, eltérő érdeklődési körökkel, ám nyitott hozzáállással.

– Azt hiszem, a titok ebben is rejlik. Sokfélék vagyunk, de szívesen hallgatjuk egymást, a témákat és az előadókat. Összeköt minket a szülőhelyünk és az a számtalan közös élmény, melyekben eddig részünk volt – mondta a klubvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában