SZOLNOK

2019.09.14. 09:19

Tíz év alatt duplájára nőtt a megyeszékhely adóbevétele

A Szent Tamás Görögkatolikus Általános Iskolában tartott lakossági fórumot csütörtökön Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere. Az eseményre a Hetényi Géza Kórház, az Ipari Park, valamint a Vegyiművek-lakótelep környékén élőket várták.

Molnár-Révész Erika

– Az elmúlt években komoly fejlesztések történtek a körzetben. A kórházban például több tízmilliárd forint értékben voltak fejlesztések, de épül a Véső úti sporttelep, emellett elkészült a kórház mellett két gyalogosjárdasáv is – közölte a térség önkormányzati képviselője, Molnár Iván.

– Bízunk benne hogy egy új pályázat segítségével folytatódik a kerékpárút kiépítése, ezzel együtt a járda kérdését és a vízelvezetést is meg tudjuk oldani ezen a területen. Nagyon sokat fejlődött az ipari park az elmúlt 13 évben. Olyannyira, hogy gyakorlatilag megtelt. A Piroskai útra a buszjáratok száma megnőtt, és kiépült hozzá a kerékpárút és a közvilágítás is.

– Minden fejlesztésnek az alapja az, hogy van-e rá forrás. Szolnok most ott tart, hogy 7 milliárd forintos adóbevétele van, vagyis az elmúlt 10 évben ez az összeg a duplájára nőtt. 2006-ban hét és fél milliárdos adóssággal vette át a jelenlegi városvezetés Szolnok költségvetését. Jelenleg nincs tartozása a városnak, a bevételeit a működésre tudja fordítani.

A város a saját lábára állt, meg tudja oldani az üzemeltetést és a beruházásokat – mondta a fórumon Szalay Ferenc polgármester, aki felsorolta az elmúlt évek fejlesztéseit. Egyebek mellett az M44-es építését, a színház, az oktatási intézmények, játszóterek felújítását, az éppen közművesítés alatt álló új ipari területet és a tervezett új Tisza-hidat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában