FELAJÁNLÁS

2018.04.10. 17:20

Tizenhat autót kaptak a megyei rendőrségtől a polgárőrök

Tizenhat személygépkocsit ajánlott fel egy megállapodás keretében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az Országos Polgárőr Szövetségnek.

Czakó Nóra

Megyénkbe nyolc személygépkocsi került, ebből egy Abádszalókra

Forrás: police.hu

A korábban a rendőrség tulajdonában lévő szolgálati gépkocsikat a napokban ünnepélyes keretek között adta át Szitár Ferenc ezredes, megyei rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes a Szolnoki Rendőrkapitányság udvarán.

A járműveket a szövetség Jász-Nagykun-Szolnok megyei, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei és Győr-Moson-Sopron megyei tagszervezetei, illetve egyesületei kapták, jelentősen segítve ezzel a polgárőrök mindennapi feladatellátását.

A megyék közül szűkebb hazánk nyolc ilyen, Opel Astra típusú gépkocsit kapott, amelyek közül egy Abádszalókra került, ahol eddig nem volt szolgálati gépkocsija a polgárőröknek.

Szabó Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgárőr Szövetség elnöke elmondta, nagy előrelépést jelentenek ezek a járművek a polgárőr egyesületeknek, hiszen a korábbi rendőrségi felajánlásból kapott gépkocsik java része már elöregedett, elhasználódott, műszaki hibákkal küzdenek.

Megyénkbe nyolc személygépkocsi került, ebből egy Abádszalókra
Forrás: police.hu

Így a minőségi csere nagyban elősegíti majd a bűnmegelőzési tevékenységet, tovább növelve a polgárőrök mozgásterületét, munkájának hatékonyságát.

A vezető örömmel tette hozzá, az utóbbi időben nem ez volt az első járműfejlesztési projekt, hiszen a közelmúltban korábbi rendőrségi motorkerékpár is szolgálatba állt Tiszaföldváron, illetve kerékpárokat is kaptak a polgárőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában