szolnok

2019.03.31. 19:46

Több helyen speciális géppel tisztítják a homokot

Az előző évekhez képest korábban kezdődtek a játszóterek karbantartási munkái Szolnokon. A lomb és szemét takarítása, valamint az eszközök állapotának felmérése már február eleje óta zajlik a megyeszékhelyen.

P. Pusztai Nóra

A szükséges munkákat már végzik a szakemberek

Fotó: Csabai István

– Ha javul az idő az emberek tömegével mennek a játszóterekre, szerettük volna ha már rendezett környezet várja őket – mondta Boros Zoltán, a város főkertésze.

Idén új technológiával cserélik ki a homok ütéscsillapító felületeit Szolnok közkedvelt terein.

Ezt a technikát az országban mindössze néhány helyen alkalmazták eddig, most a megyeszékhely is csatlakozik hozzájuk. A speciális gép negyven centiméter mélyen felszedi, kirostálja és fertőtleníti a homokot, így elkerülhetővé válnak az állatok, főleg macskák által terjesztett fertőzések, mutatott rá Boros Zoltán.

A szükséges munkákat már végzik a szakemberek
Fotó: Csabai István

A homok cseréje mellett az eszközök mennyiségére és minőségére is figyelnek a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. munkatársai, akik igyekeznek eleget tenni az esetleg felmerülő igényeknek.

Adott esetben a laphintákat bébihintákra cserélik, új hintaállványokat telepítenek, valamint más eszközzel is bővítik a jelenlegi játékparkokat. A megrongált játékelemek pótlása is folyamatban van, de ezek rendelése, szállítása és felszerelése várhatóan több időt vesz majd igénybe.

A kerítéseket is felújítják

A tavaszi munkálatok között kiemelten fontos a kerítések állapotának ellenőrzése, adott esetben rendbetétele. Jelenleg a Lovas István úti játszótér körüli kerítés felújítása zajlik.

Ezek a munkálatok előreláthatóan négy hétig tartanak majd, emelte ki Boros Zoltán városi főkertész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában