SZOLNOK

2017.11.22. 13:48

Állásbörze Szolnokon: aki a megyében munkát keres, valószínűleg sikerrel jár

Már kezdéskor megtelt kedden az Aba-Novák Agóra aulája, a negyvenegy kitelepült munkaadónál a megnyitó előtt is folyamatosan cserélődtek az érdeklődők.

– Kőműves végzettségem van, ezért kérdezősködtem ennél az építőipari cégnél – mutatja a zagyvarékasi Czifra Imre. A fiatalember szerint bőven akad munkahely ebben a szakmában, de nem mindegy, milyenek a körülmények.

– A megfelelő munkáltatót keresem, lehetőleg itt, a környéken. Nem zárom ki a külföldi munkát sem, de egyelőre itthon szeretnék boldogulni – teszi hozzá.

Egy fiatalasszony a regisztrációnál kapott papírt böngészi.

– A recepciós munka érdekelne – bök rá – szoláriumba keresnek munkatársat. Pék a végzettségem, de kisgyermekesként már nem tudok hajnali munkát vállalni, váltanom kell – teszi hozzá.

A megyei kormányhivatal által szervezet állásbörzén mintegy négyszáz munkahelyet kínáltak a munkáltatók.

Negyven kiállító 400 ajánlata közül lehetett válogatni
Fotós: Mészáros János

– A személyes találkozás, a közvetlen kapcsolat mindenképpen segíti a munkaadók és a munkavállalók egymásra találását – mondta a megnyitón dr. Bozó Andrea, a Szolnok Járási Hivatal vezetője.

Hozzátette, javult a gazdaság helyzete, dinamikusan fejlődik minden ágazat.

– Kijelenthetjük, hogy a megyében, aki munkát keres, annak komoly lehetősége van arra, hogy sikerrel jár – hangsúlyozta dr. Kállai Mária, kormánymegbízott.

– Ma 735 ezer emberrel dolgozik több, mint 2010-ben. Abban, hogy ma itt tartunk, nagyon fontos szerepet játszott az a gazdaságpolitika, ami egyértelműen bebizonyította sikerességét, eredményességét – tette hozzá.

Molnár-Révész Erika

Borítókép: Mészáros János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!