KUNSZENTMÁRTON-ÖCSÖD

2019.04.29. 16:13

Törött szárnyú gólyát mentettek

Sérült gólyát mentettek a hétvégén Öcsödnél. A madarat a kunszentmártoni Fülöp Miklós vette észre a forgalmas 44-es főút Öcsöd-közeli szakaszán. A gólya csúnyán megsérült, a szárnya eltörött. Miklós azonnal a Madárkórház Alapítvány Szentesi Madármentő Állomására szállította.

Joó Zsuzsa

Súlyosan megsérült a gólya, meg kellett műteni.

– Nem volt kérdés, hogy segítek ennek az állatnak – mondja a férfi, aki több fotót is posztolt a közösségi oldalán a mentésről.

– Télen rengeteg ragadozómadarat látok elütve, magára hagyva az utak mentén, ami nagyon rossz érzéssel tölt el. Szeretném mindenkinek felhívni a figyelmét arra, hogy nem muszáj feltétlenül elmenni ezen jószágok mellett.

– Van más megoldás is, például az, hogy megpróbáljuk eljuttatni a madarakat valamelyik madármentő szervezethez vagy madárkórházba.

Miklós elárulja, ő maga igazi madárrajongó. Mentett már meg seregély-, fecske- és galambfiókát, őket is – hasonlóan gólyánkhoz – a Kunszentmártontól harminc kilométerre lévő madármentő állomásra szállította. Az ottani dolgozók megállapították, hogy a gólya rendkívül sovány, alig áll a lábán, teljesen kimerült.

Súlyosan megsérült a gólya, meg kellett műteni.
Forrás: Beküldött fotó

A fehér gólya sebét a szakemberek Szentesen azonnal ellátták, majd tovább vitték őt a Hortobágyi Madárkórházba. Itt fogják megműteni. Miklós szerint ez a gólya már nem fog tudni úgy repülni, mint társai, de az emberek segítségével, védett környezetben sokáig elélhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában