Galériával

2019.11.19. 19:00

Tovább erősítették a partnerséget a szolnoki konferencián

A határon túli civil szervezetek képviselőinek részvételével immár hatodik alkalommal tartották meg a Kárpát-medencei Civil Konferenciát szombaton.

Kovács Berta

A színvonalas szakmai fórumot ezúttal is a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Civil Információs Centrum (CIC) rendezte meg, helyszínéül pedig a Hotel Tisza étterem szolgált. Az idei tanácskozáson kiemelt témaként jelent meg a civilek és a kormány, valamint önkormányzat partnerségének fontossága.

Az elhangzott előadásokon dr. Versitz Éva, a szolnoki polgármesteri hivatal humán igazgatója a város és a civilek együttműködésének jó példáját tárta a hallgatóság elé.

Dr. Kecskés Péter, a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának vezetője a hazai civil életről, aktualitásokról, támogatásokról szólt. A CIC Szolnokkal való kapcsolatáról Mészáros Ágota szakmai vezető beszélt, bemutatkozott a Harmónia kerekasztal is.

A partnerségi műhelymunkán – melyen részt vett dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő is – a jó gyakorlatokat vitatták meg, bemutatva egy-egy szervezet működését. Idén is köttettek új együttműködési megállapodások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában