SZOLNOK

2019.10.10. 16:30

Továbbra is a megyeszékhely fejlődése a céljuk

A megyeszékhely fejlődik és lehetőségekben gazdag – egyebek mellett erről beszélt Szalay Ferenc, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a megyeszékhely Kossuth-terén.

Szabó Lilla Laura

– Tizenhét éve vezetem a várost. Mindig az volt számomra az első, hogyan tudom fejleszteni, segíteni Szolnokot – kezdte. Hozzátette, ebben igen nagy szerep jut azoknak az embereknek, akikkel együtt dolgozik.

Fontosnak tartotta továbbá azt a gondolatot, mely szerint a város fejlődését a továbbiakban is biztosítani kell. Az elmúlt időszak beruházásai, újításai igen meghatározóak voltak a megyeszékhely életében, melyhez a pályázati források jelentős segítséget biztosítottak.

– Úgy gondolom, az eddigi eredmények önmagukért beszélnek. A munkanélküliség aránya három és fél százalékra csökkent, a foglalkoztatás mértéke hetven százalék, a megélhetés biztonsága magas szinten áll – részletezte. Szót ejtett arról, hogy szerinte a város az oktatási és egészségügyi területeken is fejlődik. A Debreceni Egyetemmel közös együttműködés jelenőségét is kiemelte. A képzések ugyanis találkoznak a város és a térség munkaerő-piaci igényeivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában