Szolnok

2019.02.17. 14:30

Tűzzománc technikával készültek az új utcanévtáblák a városban

Tavaly év vége óta egyre több utcanévtáblát cserél le a megyeszékhely.

Mészáros Géza

Különlegesek lettek az új táblák

Fotó: Csabai István

A Kossuth tér és a Szapáry út után idéntől újabb helyszínekkel bővült a beruházással az önkormányzat által megbízott, a „Mesélő utcanévtáblák” elnevezéssel elindított Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. projektje.

Az új utcanévtáblák Szolnok történelmének elemeit idézik fel. A korábbi, hagyományos táblácskák helyett immáron színes, látványos motívumokkal díszített „helymegjelölők” igazítják útba a Verseghy parkon, a Magyar utcán, továbbá a Szigligeti és Táncsics Mihály utcákban járó embereket. Mint arról a Szolnok Tv is beszámolt, a „Mesélő utcanévtáblák” első darabjait tavaly szeptemberben avatták fel.

Különlegesek lettek az új táblák
Fotó: Csabai István

A tűzzománc technikával készített jelzések sikere azóta töretlen. A táblák történelmi tudásunkat bővítve adnak képet arról, hogy miként nézett ki az egykori Szolnok.

A jelenlegi tervek szerint a Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. programja a jövőben a város más pontjain folytatódhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában