Galériával

2019.10.09. 11:30

Új bölcsődét avattak fel Jászberényben

Átadták az új, hatcsoportos, hetvennyolc férőhelyes városi önkormányzati bölcsődét kedd délután a Jászság fővárosában.

Illés Anita

– Jász-Nagykun-Szolnok megye rendkívül jól teljesít, ha a bölcsődei fejlesztésekről beszélünk. Ha Jászberényt nézzük, akkor huszonöt százalékkal emelkedett a bölcsődei férőhelyek száma az elmúlt időszakban – jelentette ki az átadó ünnepségen Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Az avatóünnepségen Novák Katalin elmondta, hogy országos szinten ma ott tartunk, hogy a bölcsődei férőhelyek száma meghaladta az ötvenezret. A bölcsődei ellátás iránti megnövekedett igények miatt a kormány célja, hogy 2022-re elérjék az úgynevezett teljes bölcsődei ellátást. Ennek megvalósulása érdekében az államtitkár szólt arról is, hogy a napokban született döntés a megyében kilenc olyan pályázatról, ami 2,1 milliárdos fejlesztést jelent bölcsődék megújítására, létrehozására.

Az átadó ünnepségen dr. Szabó Tamás polgármester elmondta, hogy az új bölcsőde a város legfiatalabb polgárainak ellátását hivatott szolgálni, és ez az élet indulása szempontjából meghatározó elem. Hozzátette: mindannyiunk közös ügye, hogy a bölcsőde elhivatott munkatársai milyen környezetben tudják a kisgyermekeket nevelni. Az önkormányzat a több mint hatszázmilliós bölcsőde-beruházást közel háromszázmillió forint európai uniós, nyolcvanmillió forint kormányzati támogatásból és jelentős önerőből valósította meg. A gyerekek szeptember elején már birtokba vették az intézményt.

Pócs János országgyűlési képviselő beszédben méltatta azoknak a munkáját, akik hozzájárultak az új bölcsőde megvalósításához, és kiemelte a kormány családtámogatási programjának jelentőségét. Tóth Mónika bölcsődevezető köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy az új intézményben minden a gyermekekről szóljon. A szakember kiemelte, hogy a bölcsődei nevelés iránt folyamatosan növekszik az igény, az ellátás pedig a kisgyermekes családok támogatásának kiemelt eszköze.

A szalagátvágás előtt dr. Novák István érseki biztos megáldotta az intézményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában