galériával

2019.06.18. 14:00

Új eszközök várják a gyerekeket a szolnoki Tisza parkban

Hétfőn hivatalosan is átadták a megyeszékhely egyik megszépült játszóterét.

P. Pusztai Nóra

A gyerekek rögtön birtokba is vették az átadott játszóteret

Fotó: Csabai István

– A korábbinál százhetven négyzetméterrel nagyobb területen fontos az ütésgátló műanyag lapok szerepe és a hatalmas zöldfelületek, amik nemcsak a játszótéren belül, hanem az egész parkban biztosítják a teret a játékhoz – mondta Szalay Ferenc polgármester.

– A modern és biztonságos játszótéren kellő számú pad, három normál és két állatfigurás hulladékgyűjtő kapott helyet – mondta Lits László, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója, kiemelve, hogy egy pelenkázásra alkalmas baba-mama pad is került a zöld területre. A komfortérzet növelése érdekében ivókutat is helyeztek a parkba.

A gyerekek rögtön birtokba is vették az átadott játszóteret
Fotó: Csabai István

Teljesen új eszközök kerültek a játszótérre. A csúszdák mellett játszóhajó és -vár, valamint rugós játékok, hinták, homokozó is megtalálhatóak a területen.

Szalay Ferenc hangsúlyozta, a felújítási program halad tovább, hiszen a Tiszaliget, Szandaszőlős és Pletykafalu játszótereit szintén korszerűsítik az elkövetkezendőkben, illetve az óvodák udvarainak játékait is kijavítják.

Ezenkívül hozzátette, a park építése folytatódik, fentebb egy fagyizót és kávézót alakítanak ki, ami segítheti a szabadidő hasznos eltöltését az egész család számára.

A gimnáziummal szemben kerékpár- és motortárolókat létesítettek. A park területére három, a talajba süllyeszthető, villamos energiát biztosító torony került, amelyek a rendezvényekhez szükségesek.

Kiépítettek egy automata öntözőrendszert. A területen nyáron párakapu üzemel, esténként a fényt modern stílusú kandeláberek biztosítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában