Szolnok

2019.10.11. 20:00

Új klímákat kap a Hetényi Géza Kórház rendelőintézete

Új klímaberendezéseket kap a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet, hangzott el azon a sajtótájékoztatón, melyet Szalay Ferenc polgármester és dr. Bene Ildikó, az intézmény főigazgatója tartott pénteken. Az eszközök a Hősök terén lévő rendelőintézetbe kerülnek.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Szalay Ferenc polgármester kiemelte, hogy a Rendelőintézet és a város számos esetben együttműködött az év során, külön említve a szűrőprogramokat, ezúttal pedig klímavásárlással segítik a betegellátást. Ötmillió forintos támogatást már adtak, ezúttal pedig a város vállalkozásainak köszönhetően tíz darab klíma készüléket tud beszerezni a Rendelőintézet.

Az egyik legkomolyabb felajánlás a Duna Aszfalt Kft. részéről érkezett – a cégnek 2013 óta van társadalmi felelősségvállalási programja –, a 900 ezer forint értékű adományt Lehet Zoltán, a Kft. innovációs főmérnöke és szóvivője a sajtótájékoztatón nyújtotta át jelképesen.

Dr. Bene Ildikó főigazgató megköszönte az adományt az összes eddigi segítséggel együtt, és elmondta, egy klímát már be is szereltek az onkológián. Az újakat a járóbeteg ellátáshoz szeretnék telepíteni, ahol sokan, illetve pici gyerekekkel várakoznak. Szükség lesz egy klíma az izotópdiagnosztikán, a sztrókos betegeknél, a neurológián, majd folytatják a sort a többi részleggel.

Szalay Ferenc azt is elárulta, a következő időszakban a szandai városrészen és a Széchenyi lakótelepen lévő rendelőkben a diagnosztikai laborfejlesztések várható. Klímafelajánlásokat pedig továbbra is várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában