JÁSZBERÉNY

2019.06.16. 19:00

Újabb esély a Neszűr lakóinak: bővítik a közösségi programot

A neszűri közösségi kertészeti program idei tevékenységéről tartott csütörtökön tájékoztatót dr. Szabó Tamás polgármester. A mezőgazdasági program öt éve működik a területen. Célja az önfenntartás, az önellátás egy bizonyos szintjének biztosítása. A városvezető elmondta, hogy fóliás mezőgazdasági termelés folyik a közösségi kertben, ahová már gyümölcsfákat is telepítettek.

Illés Anita

Rafael János kertjében szépen gyarapodnak a növények, de a betakarítás még odébb van

Fotó: Banka Csaba

– Jó néhány család évek óta dolgozik a programban, ami lehetőséget ad számukra arra, hogy részben saját felhasználásra, részben pedig piacra termeljenek. A jövőben az lenne a cél, hogy bővítsék a résztvevők a családok számát – mondta a polgármester. Dr. Szabó Tamás kiemelte, hogy a végeredmény társadalmi hasznossága vitathatatlan, hiszen olyan értékteremtő tevékenységet fejlesztettek ki, ami a neszűri családok és a szűkebb közösség számára egyaránt hasznos.

A termékekből felvevőként ugyanis a szociális otthon és a kórház részesül.

A jövőben is pályázati és önkormányzati forrás bevonásával szeretnék működtetni a mezőgazdasági programot – tette hozzá a településvezető a tájékoztatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában