Újszász

2019.05.19. 13:30

Újabb érmekkel gazdagodott az égetett cukorcsodákat készítő asszony

Ezüstéremmel térhetett haza a közelmúltban megrendezett X. Lajosmizsei Grillázs és Mézeskalács Majális kiállítás és versenyről Pásztorné Ónodi Erika.

Czakó Nóra

Pásztorné Ónodi Erika

Forrás: Beküldött fotó

A gyönyörű égetett cukorcsodákat készítő újszászi asszony négy évvel ezelőtt indult először ezen a megméretésen, és azóta több bronz és ezüst minősítéssel díjazták alkotásait. Márciusban pedig az V. Gyömrői Jótékonysági Sütifesztivál és Versenyen dísztorta kategóriában harmadik helyen végzett.

A lajosmizsei verseny témája idén a város jelképe, a szamóca volt. Így Erika a grillázs egy részét dióval, a másikat szezámmaggal és aszalt földieperrel ízesítette. A díszítéshez pedig húzott cukorból készített szamócát, a hozzá tartozó szárral és levéllel.

– Tavaly végeztem el egy kétnapos tanfolyamot, ahol megtanultam a húzott cukorkészítés alapjait, de sajnos a munkám mellett nem volt időm gyakorolni, így még csak pár alkalommal használtam ezt a technikát – árulta el hírportálunknak Erika.

– Epret például most készítettem először, ezért csak többszöri nekifutásra sikerült. A profiknak persze ez nem okoz gondot, nekem viszont mindenre magamtól kell rájönnöm.

– Úgy érzem, jelentős hátrányban vagyok azokkal szemben, akiknek több idejük van gyakorolni és készülni a versenyekre. Éppen ezért vagyok büszke arra, hogy még ilyen körülmények között is sikerült jó helyezéseket elérnem az alkotásaimmal – magyarázta Erika.

Pásztorné Ónodi Erika
Fotó: Beküldött fotó

A lajosmizsei versenyre több mint hetven, szebbnél szebb alkotás érkezett az ország különböző tájairól. Ráadásul a zsűri is igen szigorú volt, hiszen akik a korábbi években arannyal térhettek haza, most csak oklevéllel távoztak. Gyömrőn pedig több mint kilencven versenyző közül kapta meg Erika a bronzérmet.

– Érdemes volt elmenni Lajosmizsére, hiszen minden ilyen versenyen sok tudással is gazdagodom, amikor a többi versenyzővel beszélgetek. Emellett a zsűri is mindig elmondja, mik a követelmények és mire kell odafigyelni. Októberben nagyon szeretnék indulni a Kárpát-medencei Grillázs, Karamell, Mézeskalács-készítők versenyén, Pándon, ahol tavaly ősszel aranyéremmel jutalmaztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában