Karcag/Szeged

2019.02.07. 14:42

Még fél évig letartóztatásban marad „Bróker Marcsi”

A Szegedi Ítélőtábla indokoltnak látta, további fél évre fenntartotta a Szolnoki Törvényszéken a karcagi Kun-Mediátor Kft. ügyvezetője ellen indított büntetőper „Bróker Marcsiként” elhíresült fővádlottja letartóztatását. Az egyelőre nem jogerős határozatról Bátyi Zoltán, a táblabíróság sajtótitkára számolt be hírportálunknak.

Mészáros Géza

Kifejtette, a letartóztatási felülvizsgálata automatikus volt, ugyanis félévenként meg kell vizsgálni, fennállnak-e még a letartóztatás indokai. Az ügyész indítványára reagálva érkezett védői indítvány a letartóztatás megszüntetésére, amihez a vádlott is csatlakozott. Azt kérték, a jövőben a vádlott bűnügyi felügyeletét nyomkövetővel határozza meg a bíróság.

Óvadék ellenében történő szabadon bocsátásra nem érkezett indítvány.

A Szegedi Ítélőtábla a vádlott ügyében a letartóztatást 2019. január 22-én egyelőre további fél évre fenntartotta, mert indokoltnak tartja a vádlott további letartóztatását.

A nő letartóztatása 2016. december 13-án kezdődött, és a hatályos jogszabályok értelmében ezt legfeljebb három évig, 2019. december 13-ig lehet fenntartani. A Szegedi Ítélőtábla e döntése nem jogerős, azzal szemben jogorvoslatra van lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában