Szolnok

2019.06.25. 11:22

Ünnepel a Légierő Zenekar

„Rézangyalok szárnyakon – a katonazene története a Tisza fővárosában” címmel jelentetett meg könyvet a HM Zrínyi Katonai Kiadó.

Mészáros Géza

Nagyszabású koncertre készül a Légierő Zenekar.

Fotó: Mészáros János

A kiadvány az idén ötvenéves szolnoki Légierő Zenekar történetét és jelenét mutatja be. Hétfőn, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison a kötet szerzője, Márki Sándor Szabolcs százados, a zenekar karmesterhelyettese mutatta be a könyvet.

A kötetet dr. Koller József dandártábornok, bázisparancsnok, dr. Bali Tamás ezredes, parancsnokhelyettes, Molnár János őrnagy, a zenekar karmestere, Benkő Krisztina, a Zrínyi Kiadó vezetőhelyettese és a (katona)város nevében Szabó István alpolgármester méltatta.

A felszólalók mondandójukban kiemelték, hogy a Légierő Zenekar már régóta aktív szereplője a város rendezvényeinek, részt vesz a társadalmi eseményeken is.

A könyv nem csupán a szolnoki Légierő Zenekar legújabb kori ötvenéves létét örökíti meg. Felidézi a jóval korábbi katonazenekari múltat, s visszatekint egészen a császári és királyi 68-as számú jászkun gyalogezred százhatvan évvel ezelőtti, 1859-es alapításáig.

Nagyszabású koncertre készül a Légierő Zenekar.
Fotó: Mészáros János

A könyv számos érdekességet felvonultat, igyekszik bemutatni a zenekarban megforduló karmestereket és zenészeket. A kötetbemutatón túl szó esett arról is, hogy az idén ötvenéves zenekar június 29-én tizennyolc órától tartja jubileumi koncertjét a Tiszai hajósok terén, melyen fellép Lőrincz Judit, Ress Hajnalka, Solti Ádám és Turpinszky Gippert Béla is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában