galériával/videóval

2019.08.19. 14:00

Vízből mentettek gyerekeket Tiszafüreden

Szirénák hangja törte meg a szombat délutáni csendet Tiszafüreden. Szerencsére nem történt semmi baj, a Tisza Balneum Hotel stégjénél tartottak vízből mentési bemutatót az illetékes szervek.

Ujvári László

Egy feltételezett baleset vízbe esett áldozatait mentették ki a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság, a Tourist Police és a katasztrófavédelem helyi munkatársai. A parton Kövér Gábor, a Tisza-tó Önkéntes Mentőcsoport vezetője, valamint az Országos Polgárőr Szövetség vízi tagozatának elnöke kommentálta a történteket.

A program célja az volt, hogy felhívják a Tisza-tónál pihenő kül- és belföldi turisták figyelmét az aktív kikapcsolódás, a vízen közlekedés és strandolás veszélyeire.

A bemutatón demonstrálták milyen az együttműködés a mentésben résztvevő szervezetek között, milyen gyors és szakszerű segítséget tudnak nyújtani szükség esetén. A parton számos család és kisebb-nagyobb gyermek kísérte figyelemmel a füredi Holt-Tiszán történő eseményeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában