Kultúra

2009.05.22. 11:19

Színházi ökumenikus napok

Isten előtt mindenki egyenlő. Nem az a fontos, ki milyen vallású, hanem az, hogy ki milyen ember. Ezt vallja Balázs Péter az ökumenikus napok szellemiségéről.

MG

S ez a rendezvénysorozat valóban erről szól: cél, hogy hittel közös pontokat keressen és fedezzen fel az emberekben. Idén erre május 24. és 28. között lesz lehetőségük az érdeklődőknek, a Szigligeti Színház ekkor rendezi meg a szolnoki ökumenikus napokat.

A kezdeményezéshez csatlakozott a Tisza mozi, a Bartók Béla Kamarakórus, valamint az Aba-Novák Kulturális Központ. A kulturális intézmények és csoportok színházi előadásokkal, hangversenyekkel, mozifilmekkel kedveskednek és természetesen a tavalyi évhez hasonlóan spontán beszélgetésekre várják az érdeklődőket. — Mindezt a barátság, a szeretet és az egységre törekvés jegyében tesszük. Azt szeretnénk, hogy ez a pár nap valóban a hitről, erkölcsről és természetesen a másság elfogadásáról szóljon — emelte ki Balázs Péter színházigazgató.

Az ökumenikus napok színházi programja:

Május 24., 19.00 óra
GYURKOVICS TIBOR: Isten nem szerencsejátékos — Szigligeti Színház (Szolnok)

Május 25., 19.00 óra
VIVIEN NIELSON: Hullámtörés — Magyar Színház (Budapest)

Május 26., 19.00 óra
SCHWARTZ-TEBELAK: Godspell — Színház -és Filmművészeti Egyetem (Budapest)

Május 27., 19.00 óra
SZABÓ MAGDA: Szent Bertalan nappala — Evangélium Színház (Budapest)                                  

Május 28., 19.00 óra
BORIS PASTERNAK: Doktor Zsivágó — Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!