Kultúra

2010.11.16. 13:51

Programok megyeszerte

Itt elolvashatja milyen programok várják november 17-én.

Szoljon.hu

MÚLTIDÉZÉS

Szolnok: A „Levéltári esték” legújabb előadása november 17-én 16 óra 30-kor kezdődik a megyei levéltárban. A program során Bojtos Gábor tart előadást az Amikor megállt az idő — A Kádár-kor filmjei címmel. Az előadó a kortárs és renszerváltás utáni filmekből vett részletekkel kívánja felvázolni a rendszer néhány jellemzőjét, felvillantva témákat, szereplőket, hangulatokat. Olyan időszakot idézve, mely ellentétes véleményeket vált ki, megosztja a közvéleményt és eltérő emlékeket idéz.


PAPÍRÖNTÉS

Szolnok: A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltár (Pozsonyi út 40-42.) november 17-én indíja el „A szelektív hulladékgyűjtéstől a papíröntésig” című környezettudatossági nevelési programját. A foglalkozásokon a gyermekek megismerkednek a papíröntés történetével és gyakorlatával, illetve a hulladékpapír újrahasznosításának lehetőségeivel. Nyolc általános iskolai alsótagozatos osztály vehet részt 2011 áprilisáig a megyei levéltárban tartandó foglalkozásokon.

ELŐADÁS

Tiszafüred: A Kovács Pál Művelődési Központban dr. Czeizel Endre a vendége az Együtt, veled, érted a családért elnevezésű program november 18-i rendezvényének. A közismert genetikus A genetika forradalma — esélyek és veszélyek elnevezéssel 17 órától tart előadást.

KONCERT

Törökszentmiklós: A reneszánsz kórusmuzsika rejtelmeivel ismerkedhetnek a Banchieri Singers közreműködésével a művelődési központban a középiskolás diákok november 17-én 14 óra 15-től.

BÁL

Szolnok: A IX. Rotary Jótékonysági Bált november 27-én este rendezik a megyeháza dísztermében. A jótékonysági esten szerepel Mága Zoltán hegedűművész, a Petőfi Musical Stúdió és a Pro Regio Blues Band.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!