Kultúra

2011.08.08. 15:01

Középpontban a család - falunap Jásztelken

A település komoly anyagi nehézségekkel küzdött az elmúlt évben, de a térségben elsőként sikerült egyensúlyba hozni a mérleget. Bár már talán nem fenyegeti a falut a csőd, a hivatal pénztárcája mégsem dagad, de a költséges falunapi rendezvény mégsem maradhatott el.

Kuli Anna - Jásztelek

Tóth Nóra polgármesterasszony és a szervezők a családias jellegű, „hazai” műsorokra alapozták a program felépítését, ami az elmúlt évekhez képest is jelentősen több részvevőt vonzott.
[caption id="" align="alignleft" width="350"] Lovasprogramok is voltak
[/caption]
A falunapi rendezvény mindig az augusztus első vasárnapját, a búcsút megelőző szombaton van. A hétvégi műsor mondhatni két felvonásból állt: az első a reggel hétkor kezdődő Horgász-és főzőverseny, melyet a Pusztamizsei Horgász Egyesület szervezett; a második pedig a délután 16.30-kor egy Veterán autó- és motoros felvonulással kezdődő program kavalkád volt több jásztelki fellépővel.
[caption id="" align="alignleft" width="350"] A csapatok
[/caption]
Pusztamizsén, a helyi hotel udvarában megrendezett családi hangulatú versenyre 23 csapat nevezett. A csapatok a Jászság minden részéről érkeztek, s a főzésen kívül horgászniuk, célba dobniuk és evezniük is kellett, valamint lehetőségük volt lovagolni is. A délutáni eredményhirdetésen minden résztvevő csapat emléklapot kapott, és az összesített győzteseken kívül kihirdették az egyéni versenyek nyerteseit is.

A Veterán autó-és motoros felvonulás után ünnepi megnyitó beszédet tartott a polgármesterasszony és Pócs János, országgyűlési képviselő is, aki beszédében külön kiemelte a család fontosságát, ami a rendezvények központi témája is volt. A művelődési házz udvarán felállított kis színpad előtt a hatalmas, évtizedes gesztenyefák hűsítő árnyékában minden generáció képviselte magát, az egészen kicsiktől az idősebbekig.

A fellépők között voltak a jásztelki Óvoda csemetéi, akik egy zenés-táncos hagyományőrző műsorral készültek, fellépett továbbá Banya Ábel, jásztelki fiatal zenész, Burai Zsolt, tehetséges alattyáni hegedűs, a nemrég alakult Fekete Rózsák és a „Quadruplet” táncegyüttes, Szabadka Andrea jásztelki fiatal pedig egy popdal-válogatással készült. Az Akácvirág Dalkör már hagyományosnak mondható fellépése most is hatalmas sikert aratott, műsoruk két részből állt: a népzenés és a könnyűzenei bemutatóból. Az est Gonda Vivien koncertjével és utcabállal zárult. A rendezvény egész ideje alatt arcfestéssel és kézműves foglalkozással várták a kicsiket.

Ez az idei falunapi rendezvény különösen fontos volt, hiszen az elmúlt év nehéz anyagi helyzete bizonytalanná lette a település létét. A hazai fellépők, a szűkösre szabott keretek egy percre sem keltettek hiányérzetet, sőt, olyan családias hangulatot teremtettek a résztvevők között, ami megfizethetetlen.

                                                           Kuli Anna - Jásztelek

ÍRJON ÖN IS SZERKESZTŐSÉGÜNKNEK!

Ha érdekességet lát, vagy hall lakóhelye környékén, vagy éppen véleménye van egy témával kapcsolatban írja meg nekünk Ön is a [email protected] címre!


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!