Kultúra

2014.03.11. 17:36

Szökőkút avatásával ünneplik a Csorba Kupát

Kuncsorba legnagyobb programsorozatának hagyományosan a Csorba Kupa számít. A népi sportjátékok mellett számos szórakoztató műsor várja ezen a napon a résztvevőket.

SZ.ZS.

Ebben az esztendőben különleges színfoltja is lesz a rangos eseménynek.

– Kuncsorbán minden évben nagy izgalommal várják a helyiek ezt a rendezvényt, a képviselő-testület pedig úgy döntött, hogy az ideit szeretnénk különösen emlékezetessé tenni – mondta el Rédai János, a település polgármestere.

– Április 26-án már a 32. Csorba Kupát rendezzük meg, s a szokásos programok mellett ez alkalommal egy kupa alakú szökőkutat is avatunk a községháza melletti parkban. Magát a kupa részét egy törökszentmiklósi cég fogja elkészíteni, az alapját pedig helyi építőipari vállalkozók építik meg. A szükséges összeget közadakozásból teremtjük elő, a pénz jelentős rész már össze is gyűlt. Ezzel szeretnénk az utókort emlékeztetni erre a hagyományra, amelyet ők fognak majd egyszer tovább vinni – mondta el érdeklődésünkre a vezető.

Az idei Csorba Kupára nemrégiben közel kétmillió forintot nyert pályázati úton Kuncsorba önkormányzata, így a színvonalas programsorozat anyagi feltételei már biztosítottak.
Ez alkalomból egyébként hazavárják a községbe a testvértelepülések köldöttségeit éppúgy, mint a Kuncsorbáról elszármazottakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!