Kultúra

2017.06.29. 10:30

Kis nyári kultúrvilág

Ahogyan országszerte, megyénkben is a számtalan múzeumi programé a nyár. Ilyenkor elevenedik meg igazán a kiállítóhelyek varázslatos világa, és ilyenkor vágyik mindenki arra is, hogy jól megérdemelt szabadságának egy kis szeletét aktív kikapcsolódással töltse.

Hartai Gergely


Az elmúlt hétvégén zajlott le többek közt a Múzeumok éjszakája, amely az utóbbi években kiemelkedő érdeklődésre tartott számot, és ez az idén sem volt másként. Örömteli azt látni, hogy minden évben új táj- és megyeközpontú nyári programokkal állnak elő a szervezők, mely minden ízében ennek a térségnek a legjavába enged betekintést.

Most már én is csupán rajongó látogató lehetek a kiállítóhelyeken, de tavaly még mint szervező vehettem részt az ilyen események előkészítésében, és mondhatom, szervezőként legalább akkora öröm a kultúrát átadni, mint látogatóként befogadni. Ott egy barokk köntösbe öltöztetett korabeli eseménysorozat, itt a jászkun hagyományok sokszínű megjelenítése számos családi programmal vegyítve olyan elegyet képeznek, amelyek közt mindenki talál valami izgalmasat és egyedit.


Nyáridőben látogatói mustrára kerül a falu, a város, a megyeszékhely, de az egész megye is, és minden szokás, történelmi személy, épület, különleges szimbólum olyan megvilágításban tárul fel előttünk, amely oldalukról másként aligha ismerhetnénk őket. S bőven van térségünkben olyan emlék, mely még megismerésre vár. Mindenkit arra buzdítok, ismerje meg az évszak fesztiváljain és kulturális eseményein keresztül megyénk egyedi arculatát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!