új évad

2017.09.04. 17:09

Bemutatják a Beatriceről szóló musicalt

Az Újszínház 2017/2018-as évadban a musical mellett bemutatja Kulcsár Lajos Zserbótangó című tragikomédiáját, Herczeg Ferenc Bizánc című színművét, valamint Esztergályos Cecília önálló estjét.

Dörner György, az Újszínház igazgatója a szeptember 1-jei évadnyitó társulati ülésen számolt be a változásokról.

A Zserbótangó őszre tervezett premierje néhány hónapot csúszik Tordai Teri operációja miatt. A színésznőt a nyáron kellett megműteni, és orvosa az új darab próbafolyamatával járó fizikai megterhelést egyelőre nem javasolja. Meglévő szerepeiben azonban továbbra is estéről estére színpadra áll Tordai Teri.

A Zserbótangóban két színésznőnek (Esztergályos Cecília és Tordai Teri) nem jut hely a színészotthonban, ezért közös albérletbe kényszerülnek egy főbérlővel (Bordán Irén); a tragikomédiát Dörner György állítja színpadra.

Az ősz folyamán Esztergályos Cecília zenei betétekkel gazdagított önálló estjét is műsorra tűzi a társulat.

Falussy Lilla Ricse, Ricse, Beatrice című musicaljét Bozsogi János viszi színpadra. A legendás zenekar történetéről szóló darabban a Beatrice tagjait az Újszínház művészei alakítják, de Nagy Feró és zenésztársai is szerepelnek majd az előadásban.

Herczeg Ferenc Bizánc című drámáját Nagy Viktor rendezésében mutatja be az Újszínház, az évad második felében.

A színház tájékoztatása szerint Nemes Wanda színművész szülési szabadsága után ebben az évadban újra visszatér a színpadra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!