Ezt nem lehet megúszni

2021.09.29. 22:15

Új területen alkot az énekes, novelláskötete jelent meg Ákosnak

A taxis című novellából kisfilmet is készít, a forgatás kedden fejeződött be.

Budapest, 2021. szeptember 10. Kovács Ákos koncertje az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) ifjúsági programján, a Forráspont esten a Papp László Budapest Sportarénában 2021. szeptember 10-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Novelláskötettel jelentkezett a Kossuth-díjas dalszerző és zeneszerző, Kovács Ákos. A népszerű énekes Ezt nem lehet megúszni című kötete az elmúlt két évtized írásaiból 17 novellát tartalmaz.

Az énekes elmondta, összességében előbb érdekelte az irodalom, mint a zene.

A katarzist mindig a szavak hozták el számomra. Nem is tartom magam zenésznek, csak folyamatosan zenészekkel dolgozom együtt – fogalmazott az 53 éves Kovács Ákos.

Juhász Anna irodalmár a kötettel kapcsolatban kiemelte, hogy az írások nagyon mélyre mennek, őszinték és beavatnak a szerző érzéseibe. Az írásokban szó esik apákról, útkereső férfiakról, nőkről, párkapcsolatokról, veszteségekről és történelemről.

Kovács Ákos kiemelte, szerinte mindent úgy tanult meg, hogy próbált valakinek a nyomdokaiba lépni. Ezért fedezhetőek fel novelláiban Updike párkapcsolati konfliktusai, illetve Márquez mágikus realizmusa is. A Magunk maradtunk című írását pedig szülei és nagyszülei levelezései alapján készítette.

A kötet szerkesztője, Helfrich Judit azt is elmondta, az íróval együtt arra törekedtek, hogy az egész könyv egy történetet mondjon el, azonban a végén maradjanak nyitott kérdések is a folytatásról.

Kovács Ákos zenei pályafutása több mint három évtizede tart. Ezenkívül bemutatkozott már költőként, színészként és rendezőként is. Az Ezt nem lehet megúszni az első prózakötete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!