koncerthangulat

2019.08.26. 12:40

A Hunyadi Lászlóval tér vissza az Opera Kárpátaljára

A koncertszerű Hunyadi László-produkció azonos szereposztással, egy héttel később, szeptember 7-én a tatai Angolkertben található Szabadtéri Színpadra is ellátogat.

Forrás: Magyar Állami Operaház

A regisztrációhoz kötött, ingyenes koncertszerű előadás egy héttel később azonos formában a Tatai Szabadtéri Színpadra is ellátogat – közölte az Operaház.

A Magyar Állami Operaház közreműködésével, kormányzati támogatásból az elmúlt év nyarán újult meg Beregszász 3000 néző befogadására képes szabadtéri játszóhelye, amelyet az Opera koncertszerű Bánk bán-produkciója avatott fel tavaly. A telt ház előtt megtartott, nagy sikerű előadás arra ösztönözte az Opera vezetését, hogy az idén ismét egy hazafias Erkel-művel, a 1844-es premierje óta osztatlan népszerűségnek örvendő Hunyadi Lászlóval látogasson vissza a kárpátaljai magyar településre – áll a közleményben.

Az előadásban, ahol az elmúlt évad gyakorlatát követve a szólisták jelmezben lépnek színpadra, a főbb szerepeket Pataky Dániel (Hunyadi László) Kolonits Klára (Szilágyi Erzsébet), Horváth István (V. László), Kelemen Zoltán (Gara nádor) Kriszta Kinga (Gara Mária) Kun Ágnes Anna (Hunyadi Mátyás) és Sándor Csaba (Cillei Ulrik) énekli. Az Opera Zenekart és az Énekkart Medveczky Ádám dirigálja, aki szeptemberben ünnepli operaházi munkásságának 50 éves jubileumát.

A koncertszerű Hunyadi László-produkció azonos szereposztással, egy héttel később, szeptember 7-én a tatai Angolkertben található Szabadtéri Színpadra is ellátogat. Az Esterházy-kastély parkjában az 1930-as években az Opera legendás rendezője és tervezője, Oláh Gusztáv hívta életre a Tatai Ünnepi Játékokat, ahol a nyári szabadtéri színpadon Verdi Aidája mellett számos népszerű dalszínházi előadás megvalósult.

Ezt a hagyományt ugyancsak tavaly szeptemberben elevenítette fel a Magyar Állami Operaház Operát az Operából elnevezésű turnéja keretében, amikor Puccini Turandot című művének koncertszerű változatával látogatott el a városba.

A Hunyadi László-előadás október 9. és 20. között az Erkel Színházba költözik, ahol a diákok számára meghirdetett OperaKaland-sorozattal búcsúzik Szűcs Gábor 2012 szeptemberében bemutatott rendezése. A több mint 23 ezer iskolás sok esetben első operaélményét a már említett művészek mellett olyan népszerű énekesekkel szerezheti meg, mint László Boldizsár, Boncsér Gergely, Sümegi Eszter, Miklósa Erika, Rácz Rita, Szappanos Tibor, Cser Krisztián, Szvétek László, Kovács István vagy Haja Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!