Szolnok

2019.11.04. 14:00

A MÁV férfikórus nemzetközi sikert aratott a cseh fővárosban

Ezüstdiplomával ismerték el a Szolnoki MÁV Férfikórust az október 30 – november 3. között rendezett 33. Praga Cantat Nemzetközi Kórus Fesztiválon és Versenyen.

Szathmáry István

A kórus és az elnyert ezüstdiploma

Forrás: Beküldött fotó

Az amatőr művészeti együttesek csehországi megméretésére 17 ország 22 kórusa jelentkezett. Magyarország mellett többek között Belgiumból, Finnországból, Németországból, Horvátországból, , Szerbiából, Szlovákiából, Szlovéniából, Olaszországból és Ukrajnából érkeztek résztvevők, de még a távoli Indonézia kórusa is nevezett a versenyre.

Hazánkat és egyben Jász-Nagykun-Szolnok megyét a hosszú, sikeres múltra visszatekintő, 1875-ben alapított Szolnoki MÁV Férfikórus az „A” férfikari kategóriában képviselte. A VOKE Csomóponti Művelődési Központ égisze alatt működő, 26 főből álló kórus munkáját 24 éve Juhászné Zsákai Katalin, „A” kategóriás karnagy irányítja, zongorakísérőjük Fehér Dóra.

A kórus és az elnyert ezüstdiploma
Fotó: Beküldött fotó

A prágai versenyre három hónapos munkával készültek, hetente két próba keretében gyakorolták a szervezők által kötelező darabként kijelölt sikert hozó műveket. Előadásukban Smetana Věno című műve, valamint Mendelsshon Beati mortui, Halmos Jubilate Deo, Ernesaks: Hakkame mehed minema és Bárdos Lajos: Dana-dana című alkotásai hangzottak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!