Járvány

2020.04.15. 20:10

Andrea Bocelli a milánói dómot és az embereket is meghódította

Andrea Bocelli lett a YouTube új szupersztárja. Az olasz sztártenor húsvét vasárnapi koncertjét az üres milánói dómból két nap alatt több mint 35 millióan nézték meg.

6219988 13.04.2021 In this handout photo released by Universal music press service, Italian tenor Andrea Bocelli stands on the roof of Duomo Cathedral before performing a solo "Music for Hope" Easter concert during the coronavirus lockdown, in Milan, Italy. The concert was streamed live to millions of people around the world. Press service of Universal music

Forrás: AFP / Sputnik / Press service of Universal music

Fotó: Sputnik via AFP

A YouTube videomegosztón rekordnézettséget döntött Bocelli rendhagyó fellépése,

még soha ennyien nem figyeltek komolyzenei koncertközvetítést élőben ezen a platformon

- írta a Variety.com.

A Music for Hope – Live from Duomo di Milano (Zene a reményért – Élőben a milánói dómból) című közvetítést a csúcson egyidejűleg 2,8 millióan nézték, ami szintén rekordnak számít a YouTube-on.

A 25 perces Bocelli-koncertet 24 óra alatt több mint 28 millióan látták, és szerdára már meghaladta a 35 milliót az előadást megtekintők száma.

A 61 éves vak énekest a történelmi katedrális orgonistája, Emanuele Vianelli kísérte a koncerten, amelyen Bach és Gounod Ave Mariája és Mascagni Sancta Maria című műve is elhangzott, és amely az Amazing Grace (Csodás kegyelem) című keresztény egyházi énekkel zárult.

Erről van szó, ha valaki még nem látta:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!